marți, 25 martie 2008

Ficatei de pui cu piure






Avem nevoie de:
-o caserola de ficatei de pui
-2 lingurite boia dulce
-2 cepe normale
-2 legaturi de ceapa verde
-condimente
-3 linguri smantana dulce grasa
-ardei la borcan de casa macinat
-2 lingurite faina
-putin lapte
-patrunjel verde pentru decor
Pentru piure:
-cartofi
-sare
-unt
-lapte
Cum procedam:
-tocam toata ceapa, o calim putin apoi adaugam ardeiul la borcan de casa, amestecam bine,calim putin vreo 2 minute,adaugam boiaua si repede stingem cu apa
-adaugam ficateii de pui,condimentele si lasam pe foc pana se patrunde ficatul. incercam cu furculita.
-la sfarsit dizolvam faina in lapte si adaugam peste ficat, lasam 10 minute sa fiarba,apoi adaugam smantana dulce, amestecm si gata papica....
Piureul il facem din cartofii fierti pasati, in care punem untul, sarea si amestecam cu lapte treptat.
Ficateii ii servim cu acest piure si patrunjel verde daca ne place ca decor.