luni, 17 iunie 2013

Prajitura cu capsuni si kiwi



Ingrediente:

Ne trebuie 2 blaturi din câte: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 2 linguri de ulei,
Umplutura roşie: piure din 1g căpşuni coapte si doua  plicuri de gelatină granule (20 g).
Umplutura verde: piure din 4-5 kiwi mari şi coapte si 2 plicuri de tort-gelle transparent

Cum facem:

Se prepară blaturile separat în 2 tăvi, mixând albuşurile, adaugam zahărul,  apoi gălbenuşurile pe rand apoi uleiul si făina. Se coc în tăvi tapetate cu hârtie pentru copt câte 20 minute la foc potrivit. Se desprind blaturile de pe hârtie şi apoi se taie fiecare în câte 2 jumătăţi egale.
Se dau prin blender căpşunile spălate şi zvântate apoi piureul obţinut se amestecă cu cele doua plicuri de gelatină hidratată în 200 ml apă rece şi apoi topită deasupra focului.
Într-otava cu inel detasabil  aşezăm primul blat apoi turnăm jumatate din piureul de căpşuni, acoperim cu al doilea blat, presând uşor cu mâna, turnăm a doua jumatate din piureul de capsuni, acoperim cu al treilea blat.
Deasupra turnăm piureul de kiwi pe care l-am dat într-un clocot, amestecat cu praful de tort gelle. Lăsăm la rece 2 ore apoi porţionăm cu un cerc de inox taios si decoram dupa imaginatie.


Cateva poze din timpul prepararii: