sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Tort cu 3 feluri de ciocolata




Tort mare, deci pentru portie dubla.

Pentru blat avem nevoie de:

- 120 g nuci

- 200 g zahar pudra

- 40 g cacao

- 8 albusuri

Cum facem:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra.
Se adauga cacaoa si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.
Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180 C timp de 20 minute

Pentru crema:

Avem nevoie de:

- 250  ml frisca

- 400 g ciocolata alba

- 1 plic de gelatina dr. otker granule

- 400 ml frisca

Cum facem la creme:

Ciocolata alba se topeste  pe foc mic impreuna cu 250 ml frisca

In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Dam compozitia la racit amestecand din cand in cand. Batem frisca 400 ml apoi incorporam ciocolata racita in frisca batuta si amestecam cu lingura de lemn usor pana la omogenizare.
Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.
La fel procedam si cu celelalte feluri de ciocolata: amaruie si lapte
Foarte important de stiut la montarea tortului. dupa ce punem blatul intr-o forma cu ineld etasabil, turnam prima crema dupa care dam la frigider 1 h cel putin, apoi a doua crema si iarasi la frigider 1h si urmeaza a treia crema. Inelul se desface a doua zi, dupa care il ornam asa cum ne dicteaza inima ;)
eu am urmat marginea cu ciocolata si decorurile sunt din amertipan facurte de mine.