marți, 16 aprilie 2013

Prajitura Fanta



Blat:
Avem nevoie de:
 - 6 oua
 - 6 linguri zahar
 - 100 ml ulei
 - 4 linguri faina
 - 2 linguri cacao
 - un plic praf de copt
Crema:
 - 200 g unt
 - 500 g branza de vaci
 - 150 g zahar fin sau pudra
esenta de vanilie
Glazura:
 - 870 ml fanta de portocale
 - 5 linguri zahar
 - 2 plicuri praf de budinca de vanilie

Cum procedam:

 Se prepara intai blatul. Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20x30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt Se lasa apoi la racit.
Se prepara glazura, budinca de vanilie se amesteca cu fanta in loc de lapte, conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la racorit pana este gata crema.
Pentru crema, se amesteca untul moale cu zaharul fin, apoi se adauga branza de vaci si vanilie, mixand bine pana crema devine pufoase. Se intinde crema peste blatul rece, apoi se toarna deasupra budinca cu fanta.
Se pune prajitura la rece 2-3 ore.

Pofta buna!