joi, 11 august 2016

Tort Tiramisu



Am folosit:
-500 g mascarpone
- 250 g zahar
- 450 g piscoturi savoiardi
- 5 linguri de lichior de capuccino
- 200 ml de vin alb dulce
- 7 galbenusuri
- 400 g frisca
-cacao
-cafea neagra
Pentru ornat:
 - frisca lichida
- decoruri din lapte praf
- decoruri de ciocolata
- cacao
Cum am facut pentru crema:
- am amestecat galbenusurile cu zaharul si le-am fiert bain -marie pana s-a ingrosat compozitia
- am lasat compozitia de galbenusuri la racit dupa care am amestecat-o cu crema mascarpone impreuna cu frisca batuta.
- am pus in aceasta compozitie lichiorul de ciocolata
- am inmoiat pe o parte si pe cealalta piscoturile savoiardi pe rand in cafeaua amara in care am pus si vinul alb dulce.
-am asezat primul rand de piscoturi in tava cu inel detasabil dupa care am pudrat un rand de cacao apoi am pus crema, urmeaza al doilea rand de psicoturi si la sfarsit restul de crema.
-am dat la frigider de pe o zi pe alta
-am desfacut inelul din jurul tavii tava si am ornat
Eu nu folosesc albusurile. Folosessc frisca in loc de albusuri (de cand cu Salmonela)
Imagini din timpul prepararii:

Asta inseamna bain-marie, adica la abur si nu direct pe foc!


 Lichior de capucciono si vinul alb dulce:

 Torn vinul in cafea:





 Tortul, a doua zi, intarit:








Alta reteta de Tiramisu AICI