luni, 16 martie 2015

Prajitura cu cocaze negre/afine si glazura de ciocolata




Avem nevoie de:


-200 grame faina alba
-1  plic praf de copt
-110 grame unt
-150 grame zahar
-230 grame iaurt simplu
-2 cani cana cocaze negre sau afine
-3 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat

Cum facem:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pe care il adaugam treptat. Cand amestecul devine o pasta spumoasa, punem cate un ou, cate putin din iaurt si continuam mixarea pana terminam iaurtul si cele 3 oua. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si zahar vanilat si incorporam treptat in compozitia de unt si ou. Punem afinele in compozitie, amestecam usor cu o lingura de lemn si ne pastram 2 linguri de fructe pentru a pune  deasupra prajiturii
Tapetam o tava cu margarina si faina, turnam compozitia iar Lla final presaram pe deasupra prajiturii afinele pastrate. Introducem  prajitura in cuptor si coacem pana cand devine rumena. Testam cu ajutorul unei scobitori.


Cand se raceste preparam o glazura din cacao, unt, 3 linguri de apa si 5 lg de zahar, toate cantitatile dupa ochi ;)