joi, 2 mai 2013

Prajitura regala de ciocolata





Aceasta prajitura va va iesi cu conditia sa folositi exact aceleasi ingrediente ca si mine!
Avem nevoie de:

Pentru blat:
- 50 ml apa
-  200 g unt Raraul cu 85 %grasime
-  40 g cacao neagra
 - 5 albusuri
 - 65 g faina
 - 1 praf de copt
 - 150 g zahar
 - 1/2 esenta rom
 - 50 ml frisca lichida
 - 150 g ciocolata (cu lapte)

Se fac doua blaturi rotunde asta insemna ca vom folosi inca odata aceleasi ingrediente.
Asa ca la crema vom folosi cele 10 galbenusuri.
Blatul la copt se va umfla dar apoi va scadea. El va ramane foarte fraged deci atentie cum il manevram.

Pentru crema:

- 5 galbenusuri
- 50 ml frisca lichida
 - 150 g zahar
 - 150 g ciocolata neagra
 - 40 g cacao neagra de calitate
- 200 g unt Raraul cu 85 %grasime

Cum procedam la blat:
Repet:
Se fac doua blaturi rotunde asta insemna ca vom folosi inca odata aceleasi ingrediente.
Asa ca la crema vom folosi cele 10 galbenusuri.
Blatul la copt se va umfla dar apoi va scadea. El va ramane foarte fraged deci atentie cum il manevram.
Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaoa si le punem pe pe focpana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana aceasta se topeste complet.
Compozitia se da la racit, iar dupa ce s-a racit  punem treptat din aceasta crema in untul care a stat la temperatura camerei (sa fie moale si nu necesita frecare prealabila ).
Dupa ce se omogenizeaza tot punem in aceasta crema faina(65 g) si amestecam!
Batem cele 5 albusuri si amestecam usor albusurile in compozita de ciocolata, usor sa nu se lase albusurile.
Avem pregatita o tava rotunda pe care am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu faina!
Dam la cuptor 35 minute, la 180 grade C. Verificam cu scobitoarea daca e copt.

Cum procedam la crema:
Amestecam cu mixerul cele 5 galbenusuri cu zaharul, apoi punem frisca lichida si punem totul la bain marie, ca in imagine, amestecand pana se ingroasa compozitia.Adaugam ciocolata, amestecam pana se topeste, apoi punem cacaoa si iarasi amestecam pana la omogenizare. Dam crema la racit!
Untul e pregatit la temperatura camerei, (nu necesita frecare prealabila). Punem untul moale de tot in crema racita si omogenizam cu mixerul. Gata! :))

Asamblare:

Punem primul blat, apoi crema (ne pastram 2 linguri de crema pentru invelit tortul), apoi celalalt blat si ungem cu crema ramasa deasupra si roata tortului.
La decor am folsoit ciocolata patratele!
Dam la frigider pana a doua zi.

E un deliciu!

Mod de servire:

Se taie felii subtiri, cu un cutit lung, bine ascutit:)
Se serveste alaturi, pe farfuri cu caspuni!

Pofta buna!

Asa arata crema pentru blat:




 Frisca lichida!
 Untul magic:)


 Cacaoa magica:))