sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Fursecuri "Degete de vrajitoare"






Aceasta este o reteta clasica, reteta de baza, de aluat fraged.

Avem nevoie de:

-400 g unt rece
-2 oua
-200 g smantana
-50 ml lapte rece
-200 g zahar pudra
-un praf de sare
-800-850 g faina
Cum facem:
Untul se taie cubulete si se pune in robot impreuna cu zaharul pudra sau se mixeaza.
Se amesteca bine, pana cand este omogen, apoi se adauga ouale, se mai bate putin si se pune smantana.
Se da vasul deoparte si acum se adauga vanilia, laptele, sarea si alte arome, dupa dorinta si faina. Recomand sa se foloseasca doar 800 g de faina pentru inceput. Se framanta aluatul cat mai rapid posibil, ca sa nu se topeasca untul.
Se da la rece minim 2 ore, invelit in folie,, apoi se poate lucra cu el. Se poate framanta de la inceput la mana: se pun toate intr-un vas si se framanta cu mana, rapid. Problema este ca untul se va topi de la caldura mainii, asa ca recomand sa framantati foarte repede. Nu se foloseste praf de copt sau alt afanator la acest aluat, daca este facut bine, o sa vedeti ce aluat fraged si pufos veti obtine.
Acest aluat se poate folosi la tarte, prajituri, fursecuri!
Pofta buna!