sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Prajitura Dino




Avem nevoie de:
-150 gr unt
-160 gr biscuiti de cacao
-200 gr ciocolata amaruie
-2 linguri coniac  (eu am pus Metaxa)
-250 frisca lichida
-15 gr gelatina
Sosul pentru ornat:
-50 gr ciocolata amaruie
-50 ml lapte

Cum facem:

Untul se imparte in jumatate. Se topesc 75 grame de unt intr-un ibric. Intre timp se zdrobesc la robot biscuitii, apoi se amesteca cu untul.
Intr-o tava de chec se pune o folie transparenta si se aseaza compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se da la rece pana preparam crema. La bain-marie topim ciocolata, o racim usor si adaugam coniacul si frisca, apoi adaugam si untul ramas( 75 gr).
Gelatina o inmuiem in apa si o punem din nou la foc pe baie de abur( intr-un vas) si fara sa o fierbem amestecam bine sa se dizolve complet. O adaugam in compozitia de ciocolata.
Turnam totul peste blatul din tava si dam la rece peste noapte. A doua zi rasturnam pe un platou scoatem folia si ornam cu sosul facut din lapte si ciocolata( topita pe baie de abur).
La decor punem cocos sau fulgi de ciocolata!