vineri, 2 mai 2014

Papanasi fierti


Avem nevoie de:

-1 kg branza vaci
-250 g gris
-4 linguri zahar
-1 esenta vanilie
- 4 oua
- 1 lingura margarina
- 200 g pesmet
 - 4 linguri zahar pudra pentru pesmet
- jumate de esenta rom


Cum facem:


Punem branza intr-un bol apoi adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Lasam amestecul sa se odihneasca  jumatate de ora.
In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa si adaugam romul.
Intr-o tigaie topim margarina si adaugam pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile asa cums me vede  in imagine.
Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi.
Cand apa fierbe dam focul pe minim si asteptam ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment putem adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoatem cu ajutorul unei palete cu gauri si ii punem apoi repede in tava cu pesmet  astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
Ii scoatem pe o farfurie si serviti cu smantana sau ce vreti voi
 
Pofta buna!