vineri, 2 mai 2014

Papanasi fierti







Avem nevoie de:
-branza dulce (eu am avut vreo 450 g)
-gris
-sare
-faina (am pus cam 3 linguri mari cu varf)
-2 oua
Le invelim in:
-pesmet calit putin pe foc
-zahar
Cum facem:

Punem apa cu sare la fiert intr-o oala si intre timp amestecam toate de mai sus (talmes balmes ) si incercam sa punem intai vreo 2 bucati in oala la fiert sa vedem..sa nu se desfaca) Asa am facut si a fost ok . Foarte important este ca aceasta compozitie sa nu curga in momentul cand facem bilele.
Am format bile si le-am aruncat in oala cu apa care deja  fierbea. Le lasam vreo 10 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem cu o scula , in principiu paleta, intr-un vas. Apoi calim putin pesmetul 5 minute pe foc si trecem fiecare papanas prin pesmet cu grija
Deasupra presaram zahar normal.
Mi-au iesit foarte pufosi, gustosi.
Nota:
- folositi branza moale zemoasa. Nu folositi branza seaca, stoarsa de zar.
 - se serveste cu smantana!









Si cu smantana in alta tura: