duminică, 13 aprilie 2014

Salam de biscuiti a la Vero


Reteta mea:
 1 foaie de miere coapta, un blat de cacao avut in congelator, 1 pachet mare de biscuiti petit beurre, 1 margarina unirea, 2 cioco amarui a cate 100 grame, esenta de rom. In principiu eu fac salamul de biscuiti nu doar din biscuiti ci si din resturi de blat/prajituri avute in congelator. E mai bun asa! Zahar nu pun! Cum faci? Pui pe foc margarina cu apa, ciocolata si amesteci pana se topeste tot! Apoi iti sfaremi toata compozitia de blat si biscuiti cu mana si torni lichidul fierbinte peste si amesteci cu lingura initial apoi te ajuti cu mana! Nu trebuie sa aduci compozitia la "foarte marunt" ca sa ramana prin feliile de salam fereste frumoase :) Iti pregatesti folia de aluminiu  si din cantitatea care ti-am dat-o mi-au iesit 5 rude salam marime mica :) Iti portionezi cantitatea de salam pe fiecare folie de aluminiu si  dai forma rotunda ajutandu-te cu folia...Dai la frigider pana vezi tu ca se poate taia felii...cam 4-5 ore!Este foarte important sa pui rom si eu nu pun cacao! Ciocolata amaruie e obligatorie ;) sau resturi de cioco ce ai prin casa! ;) dupa ce am taiat feliile de salam le trecem prin cocos alb!
Pofta buna!