sâmbătă, 10 mai 2014

Supa de salata




Avem nevoie de:

 - 2 capatani mari de salata verde
- 300g sunculita (Kaiser, slaninuta, bacon etc)
- 500 ml lapte batut
- 500 ml lapte dulce
- 2 oua
- 1 litru de apa
- 3 linguri de faina
- 2 catei usturoi
- sare de lamaie sau suc de lamaie, dupa gust
- 4-5 linguri de smantana
- 2 linguri ulei
- sare dupa gust

Cum facem: am taiat afumatura marunt, apoi in oala de supa am incins uleiul si am rumenit putin sunculita Am pus apoi usturoiul pisat, am amestecat bine si l-am lasat sa se caleasca 1-2 minute impreuna cu sunca, dupa care am adaugat si faina.Apoi am turnat apa in oala apa si laptele batut amestecat cu laptele dulce. Am sarat tot, apoi am purces la pregatirea salatei, pe care am spalat-o bine si am lasat-o sa se scurga putin intr-o sita. Apoi am tocat-o nu foarte marunt si am pus-o in oala. Am lasat sa fiarba tot pana ce salata a fost moale.Am separat ouale si am amestecat galbenusurile cu smantana. Stiti deja procedura pentru a adauga amestecul asta in supa: luam zeama fierbinte din oala, o turnam din aproape in aproape peste smantana, pana are consistenta supei, apoi turnam totul in oala, amestecam bine si punem oala pe foc. O lasam sa dea in clocot si adugam albusurile, incet, pentru a face “zdrentele” specifice supei de salata. La ultimul clocot acrim supa cu putina zeama de lamaie.