miercuri, 17 aprilie 2019

Tort MEDOVNIK







 Avem nevoie pentru blat:

-120 g unt  
 150 g zahar 
 - 2 oua  
 - 2 lingurite bicarbonat de sodiu  
- 100 g miere  
- 450 g faina


Avem nevoie pentru crema:


  -100 g crema de branza mascarpone
  - 200 g lapte condensat   200 g smantana  
  -1 lingurita esenta de vanilie  
   -300 g frisca  
   - 2-3 linguri zahar pudra (optional, dupa gust)
Cum facem:

Prepararea foilor


  1. Topeste untul cu zaharul intr-o cratita antiaderenta, la foc mic. Imediat ce untul s-a topit, da cratita de pe foc, asigura-te ca amestecul nu e fierbinte.
  2. Adauga ouale, bicarbonatul de sodiu si mierea, apoi da cratita inapoi pe foc si amesteca constant timp de 6-7 minute, pana ce compozitia isi dubleaza volumul.
  3. Da cratita din nou de pe foc, adauga faina (fara 2-3 linguri din toata cantitatea) si amesteca rapid pana la omogenizare. Dupa ce ai obtinut un aluat gros, dar inca lipicios, presara-l din belsug cu faina si framanta-l putin, apoi dai o forma alungita.
  4. Taie 10 sau 12 bucati cat mai egale din aluat, apoi intinde-le rand pe rand pe cate o foaie de copt, cat mai repede. Asaza platoul pe care doresti sa servesti tortul pe fiecare foaie si taie-i conturul de jur imprejur, pentru a avea toate dimensiune identica.
  5. Cand dai foaia la cuptor lasa si excesul taiat pe foaie, caci il vei folosi mai tarziu. Coace foile pe rand la 180 de grade timp de 2-3 minute, sau pana ce se rumenesc. Odata coapte foile, lasa-le sa se raceasca.

Prepararea cremei


  1. Bate cu mixerul crema de branza, laptele condensat smantana si esenta de vanilie. Separat, bate frisca pana ce se tine de tel, apoi incorporeaz-o in prima compozitie.
  2. Daca frisca pe care o folosesti este vegetala, deci indulcita, nu mai este nevoie sa adaugi zahar suplimentar, cu atat mai mult cu cat si laptele condensat este indulcit. Daca folosesti smantana pentru frisca, adauga 2-3 linguri de zahar pudra la prepararea ei.

Asamblarea tortului


  1. Aseaza prima foaie pe tava, apoi intinde pe ea cam 2-3 linguri de crema. Continua sa alternezi foile si crema, iar la final, imbraca tortul in crema ramasa.
  2. Zdrobeste cat mai fin resturile ramase de la coacerea foilor, excesul de care spuneam mai sus si combina firimiturile cu nuca sau alune tocate marunt. Decoreaza tortul cu acest amestec crocant, de jur imprejur.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poti scrie aici!