duminică, 8 ianuarie 2017

Prajitura "Roua diminetii"



Avem nevoie de:
Pentru blat:

-200 g unt
-150 g zahar
-3 oua
-150 g smantana
-3 linguri lapte
-300 g faina
-1 plic praf de copt
-2 linguri cacao

Pentru biluțe:
-200 g branza de vaci
-3 linguri zahar
-1 galbenus ou
-5 linguri fulgi de cocos
Pentru cremă:
- 2 cani de lapte
-1 ou
-150 g zahar
-vanilie
Cum facem:
Bilutele de branza:
- Mixați toate ingredientele.
-  Din compoziția obținută modelați bile de mărimea unei nuci şi dați-le la congelator pe 30 de minute.
Aluatul:
- Mixați untul moale şi zahărul. Adăugați ouăle şi  mixați bine.
 - Apoi adăugați smântâna, laptele, făina şi praful de copt. Mixați până obțineți un aluat omogen.
 - Turnați jumătate din cantitatea de aluat în forma de copt unsă cu unt.
 -  În aluatul rămas adăugați pudra de cacao. Amestecați bine. Turnați aluatul cu cacao peste cel alb.
 - Scoateți biluțele din congelator şi aranjați-le liniar pe aluat, apăsându-le ușor în interior.
 - Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 35 de minute.
Crema:
 - Mixați oul cu zahăr şi vanilie. Adăugați făina, amestecați bine până la omogenizare.
 - Turnați laptele şi puneți amestecul la foc. Fierbeți crema până se va îngroșa. Amestecați continuu cu un tel.
 -  Lăsați prăjitura să se răcească complet şi turnați peste ea crema fiartă. Decorați cu pudră de cacao.