luni, 10 iunie 2013

Fasole alba a la bourguignonne





Avem nevoie de:

 - 500 g fasole alba uscata
 - rozmarin, 1 crenguta
 - 350 g de ciolan afumat
 - frunze dafin, 2 frunze
 - sos de rosii, 2 linguri
 - ulei de masline
 - vin rosu demidulce, 1 pahar
 - patrunjel verde
 - frunze de telina
 - 2 cepe
- sare, piper
- 1 carnat afumat

Cum facem:

 - Punem fasolea in apa rece si se lasa peste noapte
 - Se curata ceapa si se taie cubulete dupa care se caleste putin
 - Se scurge apa de pe fasole, apoi se pune  fasolea cu 750 ml apa si rozmarinul peste ceapa. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba 35 minute!
 - Intre timp se taie carnatul, se pune sosul de rosii, 2 foi de dafin, frunzele de telina si se lasa sa fiarba la foc mic pana fasolea se inmoaie.
 - Se prajeste usor sunsa in ulei de masline, apoi se adauga paharul de vin, se lasa putin sub capac si se adauga sunca peste fasole. Se scoate rozmarinul, foile de dafin. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
 - Se adauga verdeata tocata si se lasa aromele sa patrunda in fasole.