luni, 18 aprilie 2016

Conopida cu ciuperci la cuptor

Avem nevoie de:
 - 1 conopida medie
 - 5 ciuperci mari
 - 125 g unt
 - 1 lingura mare de amidon de porumb dr.otker
 - 1 cana mare de lapte
 - 3 oua
 - 2 linguri de pasta de tomate
 - 200 g cascaval
  -sare, piper,
 - pesmet (pentru tapetat vasul)

Cum facem:
 -  Se fierbe conopida in apa cu sare. se unge vasul termorezistent  cu unt si se tapeteaza cu pesmet
 - se spala ciupercile, se taie felii  si se calesc in unt ( se trag la tigaie). Se face un sos din unt, amidon, lapte si pasta de tomate, sare si piper.  Acest sos se raceste putin dupa care se adauga ouale batute, cipercile si 100 g cascaval ras. Se toarne sosul peste conopida, apoi se presara restul de cascaval (100g). Se da vasul la cuptor 30 min, pana se aureste compozitia deasupra.
Se poate servi asa simplu, sau langa orice fel de friptura!