luni, 15 aprilie 2013

Prajitura cu branza si gem de merisoare


 
 
 
Avem nevoie pentru blat:

- 350 g faina

- 2 lingurite praf de copt

- 80 g zahar

- 1 ou

- 170 g margarina

- 250 g gem de merisoare

Pentru crema:

- 185 g zahar

- 70 g margarina

- 3 oua

- 65 g faina

- 750 g branza de vaci

- ½ lingurita scortisoara pudra

Cum procedam:

Amestecam toate ingredientele pentru blat in vasul de mixare, folosind spiralele pentru framantat. Cand compozitia este omogena, scoateti-o din vas si formati o bila.
Intindeti aluatul si captusiti cu el peretii si baza unei forme de tarta.
Puneti gemul de merisoare pe aluatul de pe baza tavii.
 Amestecati zaharul si margarina in vasul de mixare folosind telul pana cand compozitia devine cremoasa. Incorporati ouale, cate unul, si amestecati in continuare.
 Adaugati faina si amestecati.
 La sfarsit, adaugati branza de vaci si scortisoara si continuati sa amestecati cateva minute.
Turnati cu grija compozitia in forma de tarta si coaceti aprox. 50 min., la 175°C, cu functia de convectie aer fierbinte.
- se poate folosi ce gem doriti d-voastra, dar e de preferabil ceva gem de culoare rosie!

Pofta buna!