sâmbătă, 6 aprilie 2013

Cozonacei cu mac (baigli cu mac)






Avem nevoie pentru aluat de:

-530 g faina
-250 g unt sau margarina
-2 linguri zahar
-1 galbenus de ou -1 ou intreg
-20 g drojdie proaspata
-250 ml lapte
-coaja de lamaie


Umplutura de mac: (pentru 3 cozonaci)
-500-600 g mac macinat
-350 g zahar
-coaja de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-200 ml lapte
-3 linguri de gris

Cum facem:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar. La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia. Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam.
Pentru umplutura:
Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat.