joi, 11 aprilie 2013

Tort Toffifee




Pentru blat avem nevoie de:

 - 6 oua
 - 6 linguri zahar
- 1 plic creme ole  de la dr. oetker

Cum facem:

Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de creme ole si mai amestecam cu mixerul 15 secunde.Se coace in tava rotunda cu inel detasabil, (in care am pe fund pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu margarina si tapetati cu faina) in cuptorul preincalzit 30 minute la 180 grade C. Blatul il lasam la racit.

Crema 1:
 - 200 g ciocolata alba (de rpeferabil Milka)
 - 125 g smantana dulce
 - 300 ml frisca lichida
 - 1 lingurita gelatina granule dr. oetker

Cum facem:

 - punemgelatina la umflat in putina apa rece. Intre timp rupem ciocolata bucatele intr-un vas de sticla si punem si smantana, apoi dam la microunde, avand grija ca ciocolata sa nu se arda.Omogenizam totul foarte bine si apoi punem gelatina umflata in ciocolata si amestecam bine.
 - lasam compozitia de cioclata cu geltina la racit
 - se bate frisca  si se pune in frisca ciocolata racita (poate sa fie foarte putin calduta). Omogenizam bine cu mixerul.
 - blatul racit il punem inapoi in tava cu inel detasabil (eu am spalat tava de la copt) si peste punem crema din ciocolata alba, intindem frumos si dam la frigider cam 1 ora.

Crema 2:

 - 200 g ciocolata cu lapte (de preferabil Milka)
- 125 g smantana dulce
- 300 ml frisca lichida
- 1 lingurita gelatina granule dr. oetker

Prepararea cremei 2 se face la fel ca si crema 1.

Se pune crema 2 peste crema 1 in tava si se da la rece 1 ora.

Glazura:

 - 70 g ciocolata amaruie
 - 150 ml frisca lichida

Se topesc la microunde si apoi se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste tort si se da la frigider.
Tortul se serveste a doua zi si se taie felii inguste. :))
Este un gust fin, elegant si unic!

Se orneaza cu bomboane toffifee!

Pofta buna!



 Eu am avut Primola alba!
 Gelatina pusa la umflat in putina apa rece

 Smantana dulce peste ciocolata!

 Punem gelatina in ciocolata topita fierbinte!


Punem prima crema alba!

 Crema si ciocolata cu lapte!

 Gata!