sâmbătă, 4 mai 2013

Saleuri cu parmezan si prosciutto

 


Avem nevoie de:

- 1 pachet foietaj (400-500 grame)
 - 4 linguri parmezan ras
 - 10 felii prosciutto crud

Cum facem:

Se incinge cuptorul la 190 de grade C. Tăiaţi foaia de aluat în jumătate, pe lăţime. Presăraţi parmezanul pe o bucată de aluat. Adăugaţi peste parmezan fâşiile de prosciutto, aliniate una lângă alta. Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat. Presaţi bine aluatul pentru a lipi bine cele 2 foi între ele.
Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau a unei role de pizza tăiaţi aluatul în două, pe lungime. Tăiaţi fâşii de 1 centimetru grosime. Răsuciţi feliile de aluat pentru a forma spirale. Puneţi saleurile la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, pentru 15 minute (până se rumenesc). Scoateţi saleurile pe o farfurie tapetă cu şervet de hârtie.