joi, 20 noiembrie 2014

Islere





Pentru aluat avem nevoie de:
-600 gr faina
-200 gr zahar pudra
-2 oua
-300 gr untura de porc
-coaja rasa de la o lamaie
- 1 praf de copt
Pentru crema:
- 1 cub rama
- 200 g cacao
- 400 ml apa
- 250 g zahar
Cum facem pentru aluat:
Amestecam topate ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat
intindem aluatul si decupam discuri cat vreti de groase 3-5 mm, le asezam in tava si coacem la foc moderat pana se auresc putin! Nu trebuie tinute mult la cuptor deoarece ele se vor intari cand se vor raci. Daca fundul discului este auriu este gata copt.
La crema:
Fierbem pe foc apa, cu zaharul pana se face un sirop, adaugam cacaua si amestecam pana se ingroasa. Apoi dam la racit. La sfarsit incorporam in rama crema racita de cacao!
Glazura:
- se dizolva un pilc de galzura la rece dr. orker si se ung pe rand discurile deasura, dupa ce le-am umplut si lipit cu crema.
Eu am facut portie dubla la tot, acum de sarbatori.
Sfat: Crema nu este buna fara cub rama sau facuta la rece, adica se freca doar margarina sau untul cu zaharul si apoi se baga cacao. Asa nu e bun! Cream e buna cu crema fiarta.
Islerele sunt bune cu untura de porc.


 Ajutorul meu: