duminică, 2 decembrie 2007

Tiramisu
Alt design de Tiramisu AICI
-folositi Mascarpone si nu inlocuitor, si sa fie de calitate, deci nu romanesc ca nu este asa de  bun
-din greseala, fara sa-mi dau seama am asezat piscoturile invers adica, ca soldatii si felia arata de parca ar fi  un tort cu blaturi dar voi faceti bine si puneti/asezati piscoturile de-a latul (invers de cum am facut eu). Hai ca v-am ametit!
Avem nevoie de:
-4 galbenusuri
-un sfert ceasca zahar pudra
-250 gr mascarpone ( nu romanesc)
-4 albusuri 
-1 pachet piscoturi de 200 g
-350 ml cafea amara
-cacao pentru pudrat deasupra

Cum procedam:


- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
-deci nu uitati ca, trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe. 

-cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se prea inmoaie, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sfarsit iarasi n-am pus, dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.
A doua zi am pus 2 linguri  ramase de crema peste piscoturi si apoi am pudrat  cu cacao deasupra.
- o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia si pudram cu cacao.