duminică, 2 decembrie 2007

Tiramisu



















Alt Tiramisu AICI

Avem nevoie de:
-4 galbenusuri
-un sfert ceasca zahar pudra
-250 gr mascarpone ( nu romanesc)
-4 albusuri 
-1 pachet piscoturi de 200 g
-350 ml cafea amara
-cacao pentru pudrat deasupra

Cum procedam:


- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune, vasul respectiv, pe foc la bain marie, amestecand bine.
- trebuie sa amestecati compozitia in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe. 

-cand se obtine crema cea groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile batute spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se prea inmoaie, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Se  pudreaza  cu cacao deasupra.
- o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta sa-l faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia si pudram cu cacao.
 

11 comentarii:

  1. Incerc sa il fac si eu, cat de curand!

    Irina

    RăspundețiȘtergere
  2. Yamii...arata foarte bine ! Vreau si eu o bucatica !!! Nu ma satur niciodata :-) ...Vera sa stii ca am si eu reteta de Tiramisu si am facut-o cu mascarpone romanesc (de multe ori) si a iesit foarte bine, ma gandesc ca poate s-a nimerit la tine sa nu fie un lot de calitate...se mai intampla....
    http://ginuca27.blogspot.com/2007/11/tiramisu.html
    Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina, astep s avad cum ti-a iesit!

    Ginette, nu mai este....s-a papat repede!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte bine arata prajitura ta, eu am facut-o ieri da nu mi-a iesi asa ca la tine, imi curgea crema :(
    nush de ce:(
    sper data viitoare sa imi iasa

    RăspundețiȘtergere
  5. ciao vero am facut si eu tiramisu dar crema nu am pus-o pe foc a iesit excelenta oricum esti foarte priceputa felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. La portie dubla, se pun 8 galbenusuri si 7 albusuri sau 6 galbenusuri. Am vazut ca in reteta ai pus 6 oua. Arata foarte bine reteta. Ast rasp deoarece vreau si eu sa incerc portie dubla.

    RăspundețiȘtergere
  7. draga mea, eu am facut cu cate oua se vede in imagine, adica 6. Reteta normala este cea scrisa. Daca vrei portie dubla, dublezi reteta scrisa, adica 8 galbenusuri, 6 albusuri.
    Am uitat sa scriu asta in reteta. Fiecare poate face din cate oua doreste. te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi mult, am facut ieri reteta si a iesit foarte buna! Retele tale arata apetisant, mult spor in continuare! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. am facut si eu dar am adaugat si frisca in crema .a iesit super bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. am facut si eu aceasta prajitura...e foarte buna si chiar nu am avut probleme sa/mi curga crema...eu sunt incepatoare in ale gatitului.

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!