duminică, 2 decembrie 2007

Tiramisu



















Alt Tiramisu AICI

Avem nevoie de:
-4 galbenusuri
-un sfert ceasca zahar pudra
-250 gr mascarpone ( nu romanesc)
-4 albusuri 
-1 pachet piscoturi de 200 g
-350 ml cafea amara
-cacao pentru pudrat deasupra

Cum procedam:


- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune, vasul respectiv, pe foc la bain marie, amestecand bine.
- trebuie sa amestecati compozitia in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe. 

-cand se obtine crema cea groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile batute spuma.
- intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se prea inmoaie, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Se  pudreaza  cu cacao deasupra.
- o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta sa-l faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia si pudram cu cacao.