vineri, 21 decembrie 2007

Truffles de ciocolata


Ingrediente pentru 22 bucati:
-100 gr ciocolata taiata
-45 gr unt
-55 gr zahar praf
-un varf sare
-2 oua mici
-esenta vanilie
-100 gr faina
-10 gr cacao,
-0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
-90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune
Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie. Mixam bine.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore. Aluatul nu trebuie sa curga de pe paletele mixerului.
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf .
Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.
Se vor coc la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.
Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.