joi, 20 decembrie 2007

Baigli (cozonac unguresc)








-reteta lui Marika (culinar.ro)
Avem nevoie de:
-1 kg faina
-100 gr. unt
-100 gr. margarina topita
-2 oua
-sare
-20 gr. drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3)
-un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)
Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora
Umplutura:
1). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.
2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut. Se coc pana sunt rumeni dasupra.