luni, 24 decembrie 2007

Prajitura fina cu mac















Blat:
-8 albusuri
-8 lg zahar
-2 lg cocos(eu am pus cocos mozaic)
-2 lg faina
-100 g mac macinat
-1/2 lingurita praf de copt
Se bat albusurile bine de tot apoi se adauga zaharul si s emai bate 5 minute. Se pune cocosul cu macul si se amesteca. La sfarsit punem faina cu praful de copt. Turnam aceasta compozitie intr-o tava in care am pus hartie de copt. Dam la cuptor pana prinde putina culoare deasupra. Incercam cu scobitoarea.
Crema:
-8 galbenusuri
-200 g zahar pudra
-coaja de la 2 lamai
-1 lg faina
-250 g unt
-se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune pe bain marie, se adauga faina si se amesteca pana se ingorasa. Se raceste. Pachetul de unt trrebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca untul cu compozitia de galbenusuri, se adauaga cate o lingura de crema in unt.
DEasupra am ornat cu bombonele colorate. Se da la rece cel putin 4 ore dupa care se taie cu un cutit inmoiat in apa calda.