sâmbătă, 22 decembrie 2007

Piersici











-reteta Afrodite culinar.ro
Ingrdiente-aluat

- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1  praf copt
- 1  zahar veniliat
- 1 coaja de la o lamaie
- 600-700g faina

Ingrediente-umplutura:


- 250g nuci macinate
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 vanilie
- 10 lingurite rom
- 6 lingurite magiun de prune
- 2 lingurite suc lamaie
- 2 lingurite suc portocale
- 2 lingurite srafide inmuiate in rom

Ingrediente-decor:

- coloranti alimentari (rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos

Cum facem la aluat:
Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt. e pot pune de la 600g faina pina la 700g. deoarece depinde de marimea oualelor.Se framanta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de 6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele. Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mult in inaltime si se coc la o temp de 160-170 grade 15-20 min. Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata. Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umplutura urmatoare.
Umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate (pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile), cu cacaoa, cu zaharul si zaharul vaniliat. Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite doua.
Decor:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 lingurite apa (eu am pus rom)si intr-unul 5-6 lingurite de apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare. In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena. Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici, prima data cu galben, putin cu verde si rosu, dupa care imediat se dau prin zahar tos.