sâmbătă, 1 decembrie 2007

Chec de lamaie





Este asa de bun ca sigur il veti mai face

Avem nevoie de:
-250 g margarina rama
-200 g zahar
-1 praf sare
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-250 g faina
-2 lingurite praf de copt
-50 ml lapte
Glazura:
-50 g margarina
-50 g zahar pudra
-50 ml zeama de lamaie-eu am folosit glazura alba la rece cumparata
Cum procedam:
-Se incalzeste bine cuptorul

-Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat
-Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine
-Se adauga laptele,mixam bine
- Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
-Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediuPentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.