vineri, 7 decembrie 2007

Prajitura Budapesta







-luata din revista practic
Pentru foile de cacao avem nevoie de:
-300 g faina
-100 g untura sau margarina (eu am pus untura)
-1 ou
-100g zahar pudra
-1 lingura cacao
-1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)
Cum procedam pentru foi:
-Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu.
Blat galben:
-6 oua
-10 linguri apa calduta
-230 g faina
-200g zahar
-1/2 plic praf de copt
Cum procedam pentru blat:
-se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa. Se adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma. Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus hartie de copt.
Crema:
-70 g faina
-500 ml lapte
-250 g zahar
-1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)
Cum procedam:
-amestecam 1 minut faina, laptele, zaharul cu mixerul iar apoi punem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camerei. Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina (eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)
Asamblare:
-foaia maro,crema,blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra
Eu am facut asa:am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.

De acum cand am sa mai fac aceasta prajitura o voi face astfel:
-tai blatul galben in 2 si asamblez asa:
foaia maro,crema,blat galben,crema,foaia moaro,crema,blat galben si crema.... deoarece foaia maro de deaspra a fost foarte sfaramicioasa. Prajitura este foarte gustoasa si usoara.