vineri, 21 decembrie 2007

Fursecuri cu scortisoara









punem gemul de caise:
 




-reteta postata de Afrodite pe culinar.ro
Ingrediente:
Aluat:
- 100g unt
- 100g zahar ( zahar pudra)
- 2 galbenusuri ou
- 170g faina
- 1/2 pac. praf copt
Ingrediente
-umplutura:
- 4 galbenusuri
- 200g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 200g nuci macinate
- 2 lingurite scortisoara
- 6 albusuri de ou
-3 linguri de gem de caise
Mod preparare:
Cuptorul se incinge la 200C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Untul care are temp. camerei se freaca bine cu zaharul pina ce zaharul sa topit,se adaoga mai departe galbenusurile si faina.
Aluatul bine mixat se intinde uniform pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Pentru umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat pina ce zaharul sa topit(ca. 5 min.),se adauga nucile macinate si scortisoara si se amesteca totul bine.
Albusurile se bat spuma,pina ce spuma devine tare si nu mai curge.
1/3 in masa de albusuri se amesteca cu masa de galbenusuri si nuci, iar restul spumei de albus se amesteca cu atentie,doar cu o lingura in aceeasi masa.
Intai pune un strat de gem de caise sau gustui sau ce vreti voi...eu am pus de gutui, asta sa se fixeze mai bine blatul de crema de albusuri.
Umplutura se toarna peste aluat si stratul de gem si se intinde uniform.
Totul se da la copt pt. cam 25 min.
Se scoate tava si se trage prajitura cu hartie de copt cu tot pe gratarul de bucatarie.
Se taie bucatele dupa ce s-a racit.