luni, 3 martie 2008

Tort diplomat cu piersici si jeleu


Am facut un blat din:
-6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg amidon, 2 lg cacao,1 praf copt,2 lg apa.
Nu am mai facut poze la aceasta reteta la coacerea blatului dar am alte torturi unde acest blat se repeta si il prezint in imagini.
Crema:
-20g gelatina (2 plicuri de gelatina granule dr.otker)
-5 oua
-1 conserva si jumatate de piersici din compot mari
-1/2 l lapte
-100 g faina
-300 g zahar
-300 g frisca batuta
Cum facem:
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute Laptele cu galbenusurile, zaharul si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele din compot si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul. Asamblare:Blat insiropat putin cu zeama de la fructe,cateva linguri de crem ,vreo 3, apoi punem jejelu, urmeaza cateva linguri de crema,apoi piersicile pe care le asezam cu burta in jos,3 linguri crema,jeleul, restul de crema si blatul nr 2 insiropat si el. Se da la rece totul pana a doua zi Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si trandafiri din lapre praf.
Poza cu facutul blatului n-am mai pozat-o. Se face blatul, se taie in 2. Primul blat se insiropeaza cu zeama de la piersici, apoi vine crema...si de acolo aveti poze. am facut 2 torturi odata si am uitat sa pozez toate detaliile.