duminică, 23 martie 2008

Prajitura Alba ca Zapada


Aluatul pentru foi:
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
-6 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita rasa praf de copt
- sare
- 450 g faina
Cum procedam:
-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare foaie
Crema:
- 500 ml lapte
- 2 linguri cu varf faina
- 250 g unt
- 275 g zahar pudra
- 1 lamaie
Cum facem:

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.
Eu am pus tava cu tortul trunchi de copac peste si a iesit super frumos si foile s-au inmoiat de minune.
E indicat ca prajitura sa steie o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.
Foartee bun si garantat! Mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns!