Aluatul pentru foi:
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
-6 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita rasa praf de copt
- sare
- 450 g faina
Cum procedam:
-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare foaie
Crema:
- 500 ml lapte
- 2 linguri cu varf faina
- 250 g unt
- 275 g zahar pudra
- 1 lamaie
Cum facem:
-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.
Eu am pus tava cu tortul trunchi de copac peste si a iesit super frumos si foile s-au inmoiat de minune.
E indicat ca prajitura sa steie o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.
Foartee bun si garantat! Mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir3seWtNnLeS-jOFtbzw4RYG2FScEJV6cYlYvg5zi8sGwOjNDz8XMwi3uToJwsK4iGmiyaq83jjpW3kXwLYicn2D_D8ogcEtFl-yYWoTRO9_OYpKycJla_V81Evfd7cxgfzo5GGZAG5hU/s400/IMG_6103.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTIT0GBPfM15Z9CNb492nc57Ia6VA3Sz_SRSGjdCXYhUlu0XusEW9E6uFlUPyDX_QkNA5HWTwKn-0fvBx1AOtob-_0lBn2QglwRUn67C9RPsCQaDPk3Z6AdlrLg5sWDj-zd4mPeVyWRIw/s400/IMG_6104.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO-Q-v5Y5ZvV7lPzOuI-GJAvY1T7lqmE6z3LZXaOKT9bEsGsXZobox8AjHbUQRuLWONGSbLqwESdkVWM9uPz-Sn6o3DyRWad0LrIVA2i7I6_2_YklS_CnC7UMtwHiCkcKOufCsA7Wxy88/s400/IMG_6105.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1afLE00ch1pUqphsoiASGo36C7l-90e8DpgBrDO9oX5_il19uaLJGR1YwxTjWR8OkwXZho5WaHsv0fLQpENAxGE74xOzZ3AyxTMWwXgyHtZULIlHG2SabSSMQDYlTVSJi60Q4gRBFcFs/s400/IMG_6107.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrS9ka9a3rW2txaaWUoJuPEe0cdf41xfxjZtdlcRnENDLLJNtnxZi39EGveh78yHhMO0tlB9icJGqtSZAqxbvs7c69-s-cOCRlYvjztDS9RvuLjufNoKDBXbt6psuHKoBUHxJ7MA0VSpk/s400/IMG_6108.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-hygDNWjPqkNgwrg-zsmTy9pc8Zz-2OD0bBgcdDNQ3caDlLE-zGwWGzpI2fxOVzCKIX8S7j1KoKD4K4bDVruwmdV4jdhrZTkr9o4vmhBtHzWEUtMmBJbDFsob9IrIx2d-X9ga9dlkhoA/s400/IMG_6109.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZF5XV0l1rZP_sLtlt2Yj1TJQ3CNldpQR0pWcK14WXvgdpp2HlKHcTiRrcSCaBySKIekhVLjEw5rSQHc3Gihcx7bdrkY_q2nVzU0g5w0dEdWcRO99wrpMhOcAX9NIALFg94GMHu1zb3OE/s400/IMG_6110.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwAJJTva7YZKih1bic1kyNBXrW4vOtQF6JLffuifLCQs1-bdL1E8wTtNfIJThRhkg5KO8kBGzF8sog3SK7_nEs2-zO1RAXvMsiRg8vE_gqwwcIAH-Ld7OtrOK1lSPNUOfqLShTFrGxbhI/s400/IMG_6111.jpg)
Un blog extraordinar care transmite pasiunea pentru ceea ce faci!
RăspundețiȘtergereSalutari si numai bine.
PS: l-am adaugat la favorite :)
am facut azi prajitura, foile mi s au intins perfect, ca niciodata, iar o crema asa buna nu am mai probat! felicitari!
RăspundețiȘtergeream facut-o si eu de Craciun,a fost un succes,foarte buna si am sa o fac din nou maine
RăspundețiȘtergereOff pierdusem reteta dumneavoastra si am facut dupa o alta reteta ...un dezastru...noroc ca v-am regasit...gata am inregistrat pagina....de doua ori am facut dupa aceasta reteta si a iesit perfect!!! Multumesc!
RăspundețiȘtergere