joi, 13 martie 2008

Tort cu buchet de trandafiri





Ingrediente:
Blat simplu din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faian, 1 praf copt, 2 linguri ulei.am copt 2 blaturi si apoi le-am taiat in 2 fiecare
Crema:
-1 cutie de finetti
-800 g frisca
Se varsa frisca intr-un bol, apoi se pune ciocolata finetti si se bate cu mixerul pana sta bat, adica foarte tare.
Siropul:

-se caramelizeaza 3 linguri de zahar, se tine pe foc pana se topeste, apoi se adauga 1 cana cu apa. S elasa pe foc pana se topeste zaharul uniform in apa. Se lasa la racit. Cu acest sirop se insiropeaza blaturile.
Asamblare:
-blat insiropat, crema,blat insiropat crema,blat insiropat.
Glazura de ciocolata alba:
Se topesc la microunde 5 cicolati albe cu o cana cu lapte mica 3 minute. Apoi se amesteca bine ca la maioneza, adica repede....pana obtinem ceva omogen. Ciocolata o varsam racita peste tort, deci numai deasupra tortului. Se acopera prima data se pune la rece 30 minute dupa care se mai pune un strat si iarasi se da la rece. Facem asta pentru ca cioclata sa se fixeze mai bine.
Roata tortului o acoperim un un strat de frisca iar apoi decoram cu frisca.
Deasupra am ornat cu flori din pasta de lapte praf