luni, 3 martie 2008

Tort diplomat cu fructe de padure

Am facut un blat din:
-6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg amidon, 2 lg cacao,1 praf copt,2 lg apa.
Crema:
-20g gelatina(2 plicuri de gelatina granule dr.otker)
-5 oua
-1 punga de fructe congelata de padure(am cumparat de la Metro)
-1/2 l lapte
-100 g faina -300 g zahar
-300 g frisca batuta
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele dezghetate la temp camerei si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul (se pune siropul pe foc cu 3 lg de zahar). Asamblare: Blat insiropta putin cu zeama de la fructe,toata crema, apoi al doile blat pe care il insiropam inainte. Se da la rece totul pana a doua zi Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si trandafiri din buttercream