sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Sarlota cu vanilie si cacao

Intr-o zi nu stiam efectiv ce sa fac dulce si ma gandeam oare ce dulce sa gatsc? ....ce ingrediente am, fara sa mai cumpar ceva.
Asa ca ma facut din ce am avut acasa.
Avem nevoie de:
Blat:
-150 g biscuiti (am avut ceva biscuiti in farfurie sfaramati de stefan:)))
-1 lingura unt super bun (adica nu margarina si nu unt de proasta calitate)
Crema 1:
-1 plic creme ole de ciocolata (desert la rece)
-400 ml lapte rece
-50 g branza de vaci (ramas prin frigider tot de la tort)
-4 linguri de frisca (mi-a ramas de la tortul de azi)
-1 plic gelatina granule 10 g
Crema 2:
-1 plic Creme Ole de vanilie
-3 linguri smantana grasa
-400 ml lapte rece
-1 plic gelatina granule 10 g dr. otker
Am mai pus(asta va fi baza):
-5 piscoturi de sampanie taiate ca sa incapa in oala(pe lung nu incapeau).
-apa cu esenta de rom si zahar(la insiropa piscoturile)
Preparare:
Crema 1:
-punem gelatina la umflat in apa rece
-plicul ole + laptele+branza+frisca
-topesc gelatina umflata si o amestec cu compozitia de mai sus, cu mixerul
-pun aceasta compozitie peste biscuiti in oala
Crema 2:
-amestec toate ingredientele cu mixerul si la fel se amesteca cu gelatina umflata si apoi topita
-se toarna crema de ciocolata in oala peste biscuiti.
Asamblare:
-punem folie transparenta intr-o oala adanca si nu mare(maine masor diamentrul)
-apoi topesc untul si il amestec cu biscuitii facuti bucatele
-aranjez bicuitii cu unt pe fundul oalei frumos - crema 1 - crema 2
-asezam piscoturile deasupra inmoiate in prealabil in sirop(rom+zahar+apa)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poti scrie aici!