duminică, 30 noiembrie 2008

Fagure Regal

D-nelor si d-lor, va prezint in premiere aceast delicos desert.Am luat-o dintr-o revista.
Tava 20 x 30 cm
Pentru aluat:
-250 g faina
-2 linguri zahar
-1 varf de cutit de sare
-180 g unt/margarina
-120 ml apa foarte rece
Pentru umplutura:
-8 mere mari
-2 linguri zahar
-1 lingura scortisoara
-1 lingurita nuscoara
-200 g biscuiti pisati simpli
Pentru glazura:
-1 plic jeleu pentru tort
-zahar pudra
Cum procedam:
1. Pentru aluat- intr-un bol se pun faina, zaharul si sarea si se amesteca bine. Se aduaga untul/margarina si se frmanta bine pana se obtine un ametsec nisipos. Treptat, se aduaga apa foarte rece,pana ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se pune apoi intr-o folie si se da la frigider o ora.
2. Intre timp se prepara umplutura. Se curata merele, se rad si se scurg. Se pun pe foc cu zaharul si se calesc. Se aduga scortisoara, nucsoara,si jumatate din biscuitii pisati.
3. Se scoate aluatul de la rece. Din 3/4 din coca se intinde o foaie in tava,tapetata in prealabil, asa incat laturile sa fie "imbracate". Se presara deasupra biscuiti ramasi, apoi se pune umplututra. se toarna jeleul si deasupra se face un grilaj din aluatul ramas.
4. Se unge cu putin ou batut si se da la cuptor 40 minute, pana capata o nuanta aurie.
Observatiile mele:
-daca auatul se lipeste rau de tot puneti putina faina, si framantati astfel coca sa iasa moale si nelipicioasa.
-eu am copt intr-o tava mare asa ca am facut inca o jumatate de portie de aluat ca sa-mi ajunga pentru grilaj
-am folosit deasupra 2 plicuri de tort gelee rosu.
L-am preparat asa cum scrie pe pliculet si l-am lasat sa se inchege putin dupa care l-am repartizat in patratele(ca-n poza). Caldura cuptorului l-a imprastiat peste tot prajitura se taie dupa ce se raceste complet cu un cutit umezit in apa rece.














Photobucket