sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Vitel cu cartofi


Avem nevoie de:
-1 kg jumate de muschi de vitel
-1 ceapa
-sare, piper
-patrunjel verde
- 1 kg cartofi pentru piure
-200 ml bulion de casa
-2 lingurite boia dulce
-3 catei usturoi
-lapte pentru frecat piure
-1 lingura ulei pentru piure
-1 lingurita unt pentru piure
Cum procedam:
-se caleste ceapa cu morcovii trecuti prin tocator
-se adauga boiaua,se stinge cu bulion
-se pune carnea taiata felii
-se completeaza cu apa
-se lasa sub capac sa se patrunda carne
-daca mai trebuie punem apa
-se adauga condimentele
-intre timp ne curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare
-carnea isi va lasa un sos propriu la care mai adaugam bulion sau apa daca trebuie
-la sfarsit, cand carnea e gata
Taiem usturoiul peste carne si patrunjelul tocat.
-cartofii fierti ii sfaramam, punem putin ulei, apoi 1 lingurita de unt, amestecam bine, si incepem si punem lapte pana ajungem la consistenta dorita.
Facem gramajoare de cartofi piure iar deasupra punem putina salata de varza.
Delicios!