miercuri, 30 ianuarie 2008

Tort de ciocolata

Am copt 2 blaturi si le-am taiat in 2. Blatul este facut fiecare din 6 oua, 6 lg zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri apa,2 linguri amidon, 6 linguri faina, 1 praf de copt,2 linguri cacao.
Am facut un sirop din esenta de alune si le-am insiropat inainte de a pune crema pe blat.
Crema am facut-o din 6 oua intregi amestecate cu 250 g zahar, 3 linguri faina,400 ml lapte. Cand crema s-a racit am amestecat cu un cub rama si am incorporat 1 cutie de nutella.
La decor am folosit glazura din ciocolata primola, 200 ml de votca si 300 ml lapte.
Trandafirii si restul decorului sunt facuti din unt frecat cu zahar + 2 esente de rom














duminică, 27 ianuarie 2008

Friptura de curcan cu chiftele din cartofi





Friptura de curcan o facem cum dorim.Eu am taiat curcanul si am facut la cuptor doar pulpele si aripile.Crochetele sau chiftele de cartofi, le spune fiecare cum doreste.... se fac din:-piure de cartofi racit-sare,piper-2 oua-fainaAmestecam toate ingredientele si formam chiftele rotunde, lunguiete,forma care o dorim,le trecem prin faina si le punem la rumenit pe o parte si pe cealalta.Le scoatem pe servetel sa se scurga de ulei. Se serveste langa ce doreste fiecare.

sâmbătă, 26 ianuarie 2008

Tort cu branza si fructe

Ingrediente:
Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-3 linguri amidon
-1 plic praf de cpt
-se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana s ealbesc si-si dubleaza volumul,apoi am amestecat cu albusurile bine batute spuma si la sfarsit cu faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si amidonul. Se pune in tava rotunda 26 cm diam. in care am pus hartie de copt si marginile le-am uns cu margarina,in cuptor la 175 grade.,30 minute, se incearca cu scobitoarea.
Crema:

-2 plicuri gelatina dr. otker de 10 g fiecare, deci 20 g
-2 conserva de fructe,una de ananas,alta de mandarine
-500 g branza de vaci
-400 g frisca batuta
-1 plic zahar vanilat
-4 picaturi de esenta rom
-6 linguri de gem,eu am pus de caise, puteti pune de coacaze sa fie mai inchis la culoare si asa e frumos contrastul
-sucul de la o jumate de lamaie
-4 galbenusuri
-200 g zahar
Cum facem:

vineri, 25 ianuarie 2008

Ostropel de pui














Ingrediente:

-500 g aripi si pulpe de pui
-1 ceapa
-300 g ardei grasi
-2 catei usturoi
-10 g faina
-1 legatura patrunjel
-75 ml ulei
-5 g cimbru(eu n-am pus)
-300 ml bulion de casa(asta nu era in reteta)
-5 g boia(n-am pus c-am pus bulion si era ok)
-sare,piper
-200 g rosii(eu am pus conserva de rosii)
Cum procedam:
-se spala carnea de pui si se portioneaza
-ceapa si ardeii se curata si se taie julien
-rosiile se oparesc si se decojesc spoi se taie felii(la mine n-a fost cazul)
-se curata usturoiul . eu am facut mujdei cu sare si apa.
-se incinge uleiul si se inabusa carnea apoi se scoate pe o farfurie
-ceapa si ardeii se calesc in ulei. Se adauga rosiile din conserva. Am mai adaugat 300 ml bulion de casa. Apoi se adauga faina pe care o dizolvam in 50 ml apa. Se fierb impreuna la foc mic pana scade sosul.
-am adauga patrujelul tocat verde
-se aseaza legumele si carnea intr-un vas termorezistent si se toarne mujdeiul de usturoi. Se presara daca vrei boia,cimbru(eu n-am pus),condimente si se introduce vasul la cuptor 15 minute la foc mijlociu.

joi, 24 ianuarie 2008

Medalion din piept de curcan


Ingrediente:
-1 piept de curcan
-1 morcov
-2 linguri pesmet
-50 ml lapte
-1 ou
-100 ml ulei
-1 lamaie
-50 g faina
-1 legatura patrunjel verde
-sare,piper
Cum facem:
Fierbem pieptul de curcan, impreuna cu morcovul in apa cu sare. Apoi am facut cu blenderul pieptul,morcovul se taie rondele de cca 1 cm grosime. Amestecam carnea tocata cu pesmetul, oul, laptele, sare, piper. Formam medalioane rotunde de cca 5 cm diametru,apoi in centrul acestora punem morcovul,apasam cu degetul sa intre rondeaua. Trecem medalioanele prin faina si le prajim in ulei incins,pana se rumenesc pe ambele parti. Se pun pe un platou pe salata verde ornate cu feliute de lamaie.








miercuri, 23 ianuarie 2008

Tocanita de vitel cu sos de vin si cartofi-cu salata de varza

Ingrediente:
-1 kg jumate de muschi de vitel
-1 ceapa
-1 kg jumate de cartofi taiati cubulete
-sare,piper
-400 ml vin rosu
-ardei pasta la borcan
-patrunjel verde

Cum procedam:

-curatam catofii si ii taiem patrtele
-spalam carnea
-calim ceapa,adaugam 2 linguri de pasta de ardei pus la borcan de casa
-adaugam carnea taiata cubulete
-adaugam vinul
-punem capac si lasam sa se patrunda carnea
-daca mai trebuie mai completam cu apa
-punem condimentele
-dupa 30 minute punem si cartofii cubulete peste carne
-lasam sa se fiarba sub capa inca 30 minute
-daca mai trebuie mai punem apa
-la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt

Se serveste cu salata de varza:

-taiem varza cat vrem de mare
-adaugam ulei de masline
-adaugam sarea si piperul
-punem 4 linguri de smantana grasa
-otet dupa gust
-2 linguri de zahar
-amestecam totul bine