vineri, 25 ianuarie 2008

Ostropel de pui














Ingrediente:

-500 g aripi si pulpe de pui
-1 ceapa
-300 g ardei grasi
-2 catei usturoi
-10 g faina
-1 legatura patrunjel
-75 ml ulei
-5 g cimbru(eu n-am pus)
-300 ml bulion de casa(asta nu era in reteta)
-5 g boia(n-am pus c-am pus bulion si era ok)
-sare,piper
-200 g rosii(eu am pus conserva de rosii)
Cum procedam:
-se spala carnea de pui si se portioneaza
-ceapa si ardeii se curata si se taie julien
-rosiile se oparesc si se decojesc spoi se taie felii(la mine n-a fost cazul)
-se curata usturoiul . eu am facut mujdei cu sare si apa.
-se incinge uleiul si se inabusa carnea apoi se scoate pe o farfurie
-ceapa si ardeii se calesc in ulei. Se adauga rosiile din conserva. Am mai adaugat 300 ml bulion de casa. Apoi se adauga faina pe care o dizolvam in 50 ml apa. Se fierb impreuna la foc mic pana scade sosul.
-am adauga patrujelul tocat verde
-se aseaza legumele si carnea intr-un vas termorezistent si se toarne mujdeiul de usturoi. Se presara daca vrei boia,cimbru(eu n-am pus),condimente si se introduce vasul la cuptor 15 minute la foc mijlociu.