sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Tort Mona Lisa

Cum procedam:

6 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar dupa adaugam 100 gr nuca de cocos si 5 linguri de faina, totul se amesteca frumos si bine, compozitia o turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt.Tava la mine este de 25/33 cm

Peste aceasta compozitie (blat I) se toarna o alta compozitie (blat II) 4 oua batute bine cu 4 linguri de zahar apoi adaugam 4 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt lingurita praf de copt, 2 linguri cacao.

Totul se coace la 375 cam 25 minute incercati si voi cu scobitoarea. Intre timp pregatim crema pe bain-marin 6 galbenusuri+ 200 gr zahar+ 300 ml lapte + 1 budinca de vanilie. Totul se amesteca si se lasa la fiert pina se ingroasa bine. Se da crema la racit. Crema racita se freaca cu 1 cub rama care trebuie sa fie la temp. camerei. Se aduaga in timp ce se amesteca margarina cu galbenusurile si un pliculet de finesse de vanilie de la dr.otker.

Am insiropat blatul dintr-un sirop facut din apa, zahar si rom.

Peste blatul racit se pune crema.

Mie mi-a mai ramsa crema, nu am pus-o pe toata deasupra si am facut niste trandafir cu cornetul din crema ramasa. Am acoperit cu frisca si am ornat dupa cum m-a dus capul in momentul respectiv.


























































6 comentarii:

  1. Ce sa mai zic, nu am cuvinte...si frumos si bun, pun pariu !!! Bravo !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e foarte gustos....
    Eu initial am vrut sa fac prajitura.....si l-am ornat ca tort. Nu e chair perfect ornat pentru un tort dar pentru noi acasa e bune asa!
    multumesc!

    pup

    RăspundețiȘtergere
  3. toate torturile tale sunt excelent ornate. Cu ce ustensila ai facut trandafirii aceia asa de frumosi? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, nu am vazut ca mai jos ai postat si linkurile necesare pt "fabricarea" trandafirilor. Te felicit pentru rabdare si pentru torturile extrem de apetisante. Flori

    RăspundețiȘtergere
  5. trandafirii sunt facuti din crema ramasa si dupa cum am pozat in imagini am aratat obiectul adica cuiul si spritul cu care am facut trandafirii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vera,tzi-am descoperit intamplator blogul,pe cand ma hotarasem sa o las "mai moale" cu prajiturile.FACI LUCRURI EXTRAORDINARE.Mi-am cumparat produse Wilton de la www.lumeabasmelor.ro,lapte praf de la Venoli,am avut o incercare nereusita a pastei de lapte praf(era prea lipicios),o sa mai incerc.De pe blogul tau am luat adresa "inimamariei",unde am descoperit poze si inf din Roman,unde am un frate-preot franciscan.Vizitez des blogul tau in sperantza de a vedea noi "opere de arta"!Salutari si multa sanatate familiei tale! Marcela (din VLADIMIRESCU)

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!