luni, 7 ianuarie 2008

Vitel in mantou de foi

Ingrediente:
-400 g de foi aluat congelat
-1 ardei gras rosu
-1 ou
3 linguri unt
-90 g pesmet
-300 g crema de branza de vaci(eu am pus branza de vaci)
-800 g file de vitel
-8 foi varza
-sare,piper
-2 linguri ulei
-200 g cipuerci champignon(eu n-am pus)
-1 ceapa tocata
-50 ml sherry sec
-400 ml supa de carne
-800 g broccoli

Se decongeleaza aluatul de foi. Ciupercile uscate se inmoaie in apa calda. Se amesteca pesmetul cu branza de vaci,cubulete de ardei gras calit inainte putin,unt,verdeata,sare,piper.
Frunzele de varza se oparesc 2 minute in apa cu sare. Se scurg. Se prajeste carnea in ulei(eu am inabusito in in apa cu vin rosu). Se separa oulae.Foile de aluat se intind unele langa altele,usor suprapuse formand un dreptunghi (30X50 cm). Eu am pus asa cum se vede in imagini. Se aseaza deasupra foile de varza,usor suprapuse. Se ung cu compozitia de branza. Se aseaza deasupra carnea,se ruleaza in varza,aapoi in laut. Eu am rulat tot odata.Ruloul se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se unge cu galbenus si se coace 30-40 min in cuptorul incins la 200 grade C.
Pentru sos,se calesc in unt ciupercile tocate si ceapa. Se sting cu cherry si supa si se fierb 25 minute. Se oparesc bucgetelel de broccoli in apa cu sare 8 min. Friptura se taie felii si se serveste cu sos si broccoli. Noi am servit-o fara sos si doar cu morcovi si broccoli si piure de cartofi.