joi, 11 octombrie 2007

Chec marmorat



Ingrediente:
-300 de grame de unt la temperatura camerei
- 300 de grame de zahar pudra
-300 de grame de faina de buna calitate (eu am folosit faina grania 00)
-6 oua
-1 lingura de praf de copt sau o lingura de amoniac stins cu putin suc de lamaie
-4 lingurite de cacao
- coaja rasa de la o lamaie.
Cum procedam:
-amestecam untul cu zaharul pudra, pana se face spuma, punem galbenusurile si amestecam mai departe pana se omogenizeaza tot. Apoi punem faina cu praful de copt si amestecam-radem lamaia-batem albusurile-amestecam compozitia de galbenusuri cu albusurile
-impartim in 2: prima ramane asa galbena iar in ce-a de-a doua parte punem 4 lingurite de cacao-asezam in tava de chec alternativ 1 lingurita aluat galben, una maro si tot asa.
- se da la copt in cuptorul preincalzit cca 1 h la foc moale. Se raceste si se pudreaza cu zahar pudra in care pune un pliculet vanilie sau se unge cu glazura din lamaie frecata cu zahat pudra.