luni, 29 octombrie 2007

Prajitura desteapta

Ii spune asa deoarece la copt se separa singura:))


Avem nevoie de:

- 8 oua
- 1 litru lapte dulce rece
-250 g unt sau margarina
-300 g zahar tos
-10 linguri faina
-50 g zahar vanilat
Mod de preparare:

Untul impreuna cu zaharul si 5 linguri de lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul.
Dupa ce compozitia s-a racit, adaugi galbenusele frecate, faina si laptele, amestecand continuu.
La compozitie se mai adauga albusele batute spuma cu un praf de sare.
Cand se incorporeaza albusele batute spuma, tot cu lingura de lemn e bine sa se amestece de sus in jos, ca sa fie ca o spuma.
Toata compozitia se pune in tava tapetata (cu ulei si faina).
Se coace la foc potrivit cam 45 minute.
Aproximativ cu 5 minute inainte de final se da focul tare (pt. rumenire).
Imediat ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.
Se serveste numai rece.