duminică, 21 octombrie 2007

Prajitura Alba ca Zapada

Aluat:
2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1 lingurita amoniac, faina cat cuprinde;
Crema:
- o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana de zahar, 1 pachet margarina
Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. Dupa ce se raceste se adauga ouale. Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine. Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.
Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar .Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se aduaga margarina in crema racita.
Se adauga esenta de rom sau alte esente dupa preferinte.
Se umple foile.
Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.
Se serveste a doua zi, dupa ce foile impreuna cu crema se inmoaie

Nota: Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi