luni, 22 octombrie 2007

Tort cu capsuni si iaurt







Ingrediente:
Pt blat:
-2 oua
-2 linguri apa fierbinte
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-7 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
-Turnam compozitia intr-o forma intr-o forma rotunda de tort.
-Si o dam la cuptor, la temp de 180 grade C, pt 25 de minute.
-Dupa ce se coace, se lasa la racit.
Pt crema avem nevoie de:
-400 g iaurt de capsuni
-200 ml frisca lichida ( care vine batuta)
-2 pliculete gelatina dr. oetker granule.Mai avem nevoie de 500 g capsuni si 2 plicuri de gelatina gele rosu, astea sunt pt décor.
-Punem iaurtul pe foc sa se incalzeasca nu sa fiarba, bagam gelatina dizolvata in prealabil 10 min in apa rece si amestecam pana se dizolva gelatina in iaurtul cald. Compozitia nu trebuie sa fiarba ci se tine pe foc pana se dizolva gelatina. Lasati un pic sa se raceasca, putin de tot, iar dupa aceea amestecam cu frisca batuta. Dam crema pt 30 de minute la rece sau pana se incheaga.
-Intre timp taiem cubulete capsunile.
Asamblare:
-Pe blatul racit intindem crema
-Adaugam capsunile taiate cubulete
-Am pregatit glazura(tort gele rosu dr. otker), cum scria pe plic, eu am pus in loc de apa suc de portocale.
-Turnam glazura peste capsuni
- bagam la rece pt 2 ore.