marți, 23 octombrie 2007

Prajitura turnata cu branza de vaci







Ingrediente:
-2 oua intregi
-9 linguri zahar
-9 linguri ulei
-9 linguri lapte
-12 linguri faina
-1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternnnd cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la (180C) in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune branza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru 40minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Umplutura:
500 g branza de vaci se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mana buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai inainte de a o pune peste aluat (deci cand prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).