miercuri, 17 octombrie 2007

Melcisori cu cacao/nuca


Maia:
20 g drojdie proaspata,1 lingurita zahar,4 linguri lapte caldut,1 lingura faina
ALUAT :
200ml apa calduta,100 gr zahar,500 gr faina(la temperatura camerei),2 oua + 1 galbenus(la temperatura camerei),150 g unt topit si caldut,1/2 lingurita sare,1 plic zahar vanilat,coaja rasa de la o lamaie,3 linguri ulei
Umplutura:
200 g unt moale,75 g cacao,300 g zahar,3 linguri apa,1 lingura faina ,1 lingurita scortisoara ,esenta vanilie
Cum procedam:
Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente.Prima data se face maiaua, care se lasa la crescut intr-un loc caldut. Se amesteca restul de ingrediente pt aluat fara cele 3 linguri de ulei.Apa se pune treptat .Se framanta cam 5 minute.Apoi se pune si uleiul si se mai framanta inca 5 minute.Aluatul se pune intr-un vas mai mare,se lasa la crescut 45 de minute intr-un loc caldut.Aluatul trebuie sa fie destul de moale si elastic.
Se imparte in doua si se intind 2 foi. Se pune umplutura dupa care se ruleaza si se taie felii de 4-5 cm.Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se ung cu ou batut.Se mai lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut.Cuptorul se preincalzeste la 200 grade cu vreo 10 minute inainte sa punem tava.Cozonacul se coace insa la o temp. de 180 grade C, timp de 30 min.