vineri, 26 octombrie 2007

Placinta cu branza de vaci

Alte poze si AICI


Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
-7 linguri de lapte
-7 linguri de ulei
-6 linguri de zahar
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat
-1 lingurita otet
-400 gr. faina
Pentru umplutura avem nevoie de:
-500 g branza vaci
-1 pahar zahar
-stafide
-2 plicuri zahar vaniliat
-2 oua
-2 linguri faina
-2 lingurite gris
Cum procedam:

-amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.

-peste compozitia racita punem oul si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine
-punem faina cat incape


-obtinem un aluat asa:

-ne ocupam acum de umplutura:amestecam toate in bol.Ia uitati ce dezordonat le-am pus!
-acum sunt amestecate frumos
-facem 2 bile asa:
-intindem o foaie-o asezam in tava


-punem compozitia de branza si cele 2 lingurite de gris

-punem a doua foaie peste
-intepam cu furculita si ungem cu 1 ou batut bine

-se da la copt 30 min la 165 C
-aici coapta:
-se lasa la racit bine, se taie patrate se pudreaza cu zahar pudra:
-sectiune:

15 comentarii:

  1. Buna placinta! Am facut-o de Revelion, dar am uitat sa-i fac poze."Pacat" ca s-a mancat repede. Abia in Decembrie m-am apucat si eu de blog si sa invat retete noi. Am 1 bebe de 5 luni si inca unul de 6 ani si nu am timp suficient pt.toate. Mi-a ramas gandul la mixerul tau,super tare.Multumesc pt.vizita.(cam saracacios blog-ul meu)

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa o ancerc si eu maine!
    daca gasesc la magazinele romanesti din oras....branza dulce!Adica branza de vaci de lña noi de acasa din ROMANIA!
    Mi-e foarte dor de o asa prajitura are aspect placut! Sa vedem cum v-a iesi si dupaceea o sa mai vorbim!
    pupici ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  3. am sa incerc aceasta reteta,pare ffffffoarte delicioasa!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut azi pt masa de pranz aceasta placinta...un deliciu...super reusita,super exacta reteta...abia scoasa din cuptor, jumatate a si disparut :)...multumim pt cantitati si descriere si mai ales pt post

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum incerc! Arata bine in poza!

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta simpla si foarte gustoasa. A iesit minunata mai ales ca demult cautam o reteta de placinta cu foi de casa care sa nu fie foarte greu de facut sau sa nu trebuiasca a fi foarte subtiri ca in cazul placintelor clasice crete ...ca si in cazul lui chris si la mine a disparut jumatate cu mult inainte de a se racori. Multumesc mult pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. acum ie la cuptor sa speram ca o sa fie buna te anunt alina

    RăspundețiȘtergere
  8. super delicioasa am facuto ieri nemaipomenita

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum am pus si eu placinta la cuptor. Am folosit cantitati duble pentru ca am facut o tava mare. E ziua mea azi, sotul e plecat in cursa, iar fetita mea vrea sa sarbatorim noi doua macar... Abia astept sa se coaca!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata MINUNAT!!!!! Acum o pregatesc si eu si sper sa-mi iasa .Vreau sa o fac pt noaptea de revelion si de aceea nu vreau sa le-o arat celor doi barbati ai mei {sotul si fiul }pt ca sigur nu mai apuca revelonul . Va urez un an linistit si fara stres !

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte buna..eu nu stiu sa fac prajituri..niciodata nu a fost punctul meu forte dar u ajutorul tau si a retetelor tale simple si f usor de facut pot sa spun ca acum e o placere sa le fac-ca sa nu iti spun ce placere am sa le mananc-iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur Lili ca ti-a iesit. Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am făcut și eu o plăcintă cu brânzică astăzi, cu umplutura din rețetă, dar cu foi cumpărate; a ieșit super-bună! Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna. Cam ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!