marți, 16 octombrie 2007

Briose cu gem de prune




Avem nevoie de:
-2 oua
-200 gr zahar
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 lingurita rasa sare
-sucul si coaja de la o lamaie
-400 gr faina
-1 si 1/2 plic praf de copt
Cum procedam:

-intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam;
-dupa ce am batut bine oule cu zaharul, inglobam si uleiul, cate putin;
-apoi adaugam iaurtul , sarea, sucul si coaja de la lamaie;
-separat amestecam faina cu praful de copt, si apoi o incorporam in compozitie.Compozitia trebuie sa arate, destul de groasa, aveti grija sa mixati totul foarte bine.
-apoi pregatim formele pentru briose, eu am folosit si forme din hartie si tava speciala;
-se pune cu lingura compozitia de aluat si apoi se repartizeaza gemul sau ce aveti:
-tava cu briose am introdus-o in cuptorul incins la 175 grade, pentru aproximativ 30 minute;
-se racesc apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie