luni, 26 noiembrie 2007

Pilaf de orez cu ficat












Avem nevoie de:

-2 cani orez
-1 ceapa
-3 morcovi
-sare,piper,secretul gutului
-patrunjel vered
-2 ardei mari
-1 rosie
Cum procedam:
-calim cepa in putin ulei
-adaugam cei 2 ardei taiati
-radem morcovii si lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeii, cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa.
-cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa
-adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa.
-orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert,lasam sub capac totul si el se umfla frumos.
Pentru tocanita de ficat avem nevoie de:
-1 kg ficat de vitel sau de care vreti voi
-condimente
-1 ceapa
-patrunjel verde tocat
-2 lingurite de boia dulce
- lingura smantana dulce
Cum procedam:
-punem ceapa la calit,apoi punem cele 2 lingurite de boia, amestecam si stingem repede cu apa.

-ficatul l-am taiat bucati, le-am frecat cu sare inainte
-adaugam ficat bucati si punem putina apa, acoperim cu capac
-lasam sub capat vreo 30 minute, pana se patrunde ficatul. Daca mai trebuie mai completam cu apa
-la sfarsit adauga smantana si patrunjelul tocat si amestecam
-se serveste langa orez.

2 comentarii:

  1. foarte bun...hmmm.am facu t si eu astzi si a iesit senzational de bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaaaa!! Mutumesc de rețetă!! este sinplă și ieftină :) ,am facut si eu astazi pentru prima dată orez cu ficat că sunt baiat și vreau să invaț și eu cite ceva din pasiunea altora, mia ieșit super!!! mau ajutat mult și pozele!! ceao vam pupat :* și poftă bună!!!

    RăspundețiȘtergere

Poti scrie aici!